Odinsbarn av Siri Pettersen

Odinsbarn och serien Korpringarna är en serie som jag länge har hört talas om och som har verkat bra. Anledningen till att jag aldrig har börjat läsa den var omslaget. Jag gillar inte omslaget alls och det har därför tagit ända till nu att börja läsa denna bok. Genom att läsa den som e-bok så behövde jag inte se omslaget!odinsbarn

 

Boken handlar om tjejen Hirka som är svanslös i en värld där alla har svansar. Att vargen tagit Hirkas svans är något som hon trott på under hela sin uppväxt, ärren finns ju där bak på ryggen som bevis. Men när sanningen uppdagas och Hirka får reda på vem hon egentligen är ställs hennes värld på ända. Hur ska hon nu klara Riten som alla måste genomgå?

Siri Pettersen har gjort ett fantastiskt arbete med denna bok. Hon har skapat en fantastisk värld, inte helt olik vår, där handlingen utspelar sig.  Miljöerna känns mycket verkliga, kanske för att de påminner om mina norrländska skogar. Allt känns välplanerat och som att det verkligen hör hemma i världen. Sedan har vi karaktärerna och handlingen som verkligen är riktigt bra. Jag kan inte annat än rekommendera denna bok till fler. Det är över 500 sidor av fantastiskt äventyr!

Serien fortsätter med böckerna Röta och Kraften.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *