Barnbruden av Anna Laestadius Larsson

Barnbruden av Anna Laestadius Larsson är en underhållande och händelserik bok.Tre karaktärer delar på handlingen i boken vilket ger en bra dynamik i berättandet.barnbruden
Charlotta som åker från Tyskland för att gifta sig med en av Sveriges pinsar, Sophie som blir vän med Charlotta och Pottungen Johanna som passar upp på Charlotta.

Det här var en bok vi läste i vår lilla bokcirkel och vi valde den för att läsa något roligt, underhållande och lättläst. Den andra boken vi valde mellan var en dystopi och något som vi var intresserade av men som vi kände kunde vänta ett tag. Vi ville hellre ha något roligt med klänningar, korsetter och kungligheter.

Jag gillar verkligen den här boken och kommer förhoppningsvis att läsa de andra två denna sommar. Det är inte så många lugna stunder i boken, utan mycket händer i handlingen. Att livet inte var lätt på den tiden är lätt att förstå, men det sätt som Anna lyckas beskriva skillnaderna mellan de som var rika och de som var fattiga är väldigt talande och visar på ett bra sätt hur livet kunde vara då.

barnbruden 2

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *