Röta av Siri Pettersen

STORPCKE_otaMY_13056Röta är den andra boken i Siri Pettersens serie Korpringarna. Efter den första boken ville jag bara slänga mig över denna och fortsätta äventyret.

Siri lyckas här förvåna mig som läsare och berättelsen vidgas på många plan. Boken skiljer sig mycket från den första då Hirka nu inte längre befinner sig i Ymslanden. Det är en spännande bok och vi blir introducerade till nya saker. Boken är inte förutsägbar och det fanns passager då jag ville ruska om personen i kapitlet och få dem att göra som jag ville och inte begå misstag. Jag gillar sånt, att personerna inte är felfria och därför begår misstag. När jag får sådan inlevelse så kan det bara betyda en sak, bra författarskap.

Jag har lånat den tredje boken från biblioteket och kommer att läsa den bums för att se hur serien avslutas. Rekommenderar serien starkt!

Deisgnen såg jag är gjord av Siri Pettersen själv. Även om jag inte är så förtjust i omslagen så är det väldigt skönt att veta att författaren själv är nöjda med dessa. Det är ju inte alltid som författaren får säga till om omslagets design nämligen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *