Pottungen & Räfvhonan av Anna Laestadius Larsson

Uppföljarna  är lika bra som den första boken Barnungen. Något jag gillar med båda böckerna är att de gör ordentliga hopp i tiden. Ungefär tio år mellan varje bok. Det gör att det blir en bra dynamik mellan böckerna då vi får följa Charlotta, Sophie och Johanna i olika åldrar i livet. Det händer mycket men det känns inte för stressat, utan var sak har sin tid. Det här är ytterst intressanta böcker, och även om de är fiktion så får man verkligen en känsla av hur det kunde ha varit för kvinnorna på den tiden. Och vilka livsöden kvinnorna har! Och vilka intriger och ränker som smids genom böckerna.

Efter att ha läst de har böckerna vill jag gärna läsa ännu fler böcker i samma anda! Rekommenderas varmt!

20160924_171923

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *