Kärlek, hat och andra filter av Samira Ahmed

Jag köpte den här boken i en av Lavender Lits bokboxar förra sommaren. Omslaget är så vackert och bokens sammanfattning lät bra, så jag kunde inte låta bli att köpa boxen. Med i boxen fick jag också ett fint bokmärke, ett ljus och en klämma och en poster. En riktigt lyckad bokbox!

Själva boken var väldigt bra! Den var lätt att läsa och jag slukade den under en helg. Maya som boken handlar om är muslim och bor i USA. Maya går sista året på high school och vi får följa lite klassiska tonårsbryderier kring kärlek och vad man ska göra sedan. Men händelser i samhället där Mary bor gör att verkligheten vänds upp och ned. Jag tycker att den här boken är väldigt bra och viktig att läsa. Rekommenderas varmt!

Beskrivning av boken från Lavender Lit.

Maya Aziz är sjutton år och född i USA, ändå känns det som om hon lever i två världar. Hon är kluven mellan att följa sina indiska föräldrars önskan – att börja på college i närheten av deras hem i Chicago, och så småningom gifta sig med en trevlig muslimsk kille som hennes mamma tycker passar – och att följa sin egen dröm. I så fall skulle hon flytta till New York och plugga på filmskola. Och kanske börja dejta den där killen som hon har varit kär i så länge.

Vad Maya inte vet är att det finns andra svårigheter som ligger helt utom hennes kontroll. En terrorattack drabbar staden hon bor i, och det visar sig att den huvudmisstänkte delar efternamn med Maya och hennes familj. Människorna i deras närhet blir plötsligt fyllda av fruktan och hat, och Mayas liv förändras till oigenkännlighet.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *